Ik ga op reis en ik neem mee…

Daar gaan we hoor.. de alom bekende – iedereen kent hem wel – backpack meeneemlijst -blog. Er zijn waarschijnlijk al 4389753 blogs hierover, maar ik schrijf met liefde de 4389754e.. én de allerbeste natuurlijk!

Laten we dan ook maar direct beginnen met het cliché: Neem niet teveel mee, want je neemt áltijd teveel mee. Ik kan niet anders dan hiermee instemmen. Ook ik ging ooit op vakantie met een koffer vol met kleding en 5 paar schoenen. Na terugkomst in Nederland kom je er achter dat je de helft van de kleding niet gedragen hebt en dat je eigenlijk alleen maar op slippers en 1 paar schoenen hebt gelopen.. en tóch ervan overtuigd zijn dat je al die bagage wel nodig had, want ja.. je weet maar nooit. Tegenwoordig pak ik mijn koffer/tas heel anders in als ik op reis ga. Eigenlijk gaat het puur om de goede vraag stellen; Heb ik dit nodig? Wrong question. Vraag jezelf af of het kledingstuk, apparaat of ander ding JOU nodig heeft. Is het niet zielig dat die schoenen die je hebt meegenomen, tijdens jouw hele reis niet jouw backpack of koffer uit zijn gekomen? Ze hebben jou niet nodig gehad tijdens jouw hele reis.. en je kan nog wel zoo hard roepen dat je het toch fijn vond dat ze mee waren.. voor het geval dát.. uiteindelijk blijft het een feit dat het enige wat ze hebben toegevoegd, is nóg een extra pondje aan je bagage wat je mee moet slepen.

Over naar ons backpack meeneemlijstje! Ik ga de hele lijst af, maar noem alleen de dingen die wij zelf gebruiken op reis, die we niet van een standaard meeneemlijstje hebben geplukt.

Koop waszakjes! Niet om je was in te wassen maar om je kleding gesorteerd in te bewaren. Het voordeel hiervan? Er zitten gaatjes in waszakken, dus je kan zien welke kleding erin zit. Zo kan je je zakje met t-shirts makkelijk onderscheiden van je zakje met ondergoed en badkleding. En ander voordeel van die gaatjes in die waszakjes; je kleding wordt niet klam en bijft dus in de backpack nog een beetje doorluchten. Als je je kleding namelijk in plastic zakken stopt komt er geen lucht bij en kan je kleding vooral bij vochtig klimaat klam worden.

 

Neem een waslijn mee! Waarvoor je deze nodig hebt spreekt voor zich. Vergeet hem niet weer terug in de tas te doen als je het gebruikt hebt!… dit gebeurde ons namelijk na de eerste keer gebruiken tijdens onze eerste backpack reis. Geloof ons, een waslijn vergeet je zo! Je pakt binnen je backpack in en checkt binnen alles. Hebben we alles? JA! Ok, op naar de volgende locatie en vervolgens loop je buiten fluitend zomaar langs je waslijntje heen. Bye bye waslijn. Oja, nog een tip! Als je een waslijn koopt, neem dan niet de hele lijn mee, maar knip er een stuk af. Die 100 meter waslijn ga je namelijk echt niet nodig hebben en geeft alleen maar meer bagage/gewicht.

het verloren waslijntje

het verloren waslijntje

 

Neem niet zo’n standaard first aid kit gloednieuw uit de winkel mee, maar maak je eigen op maat gemaakte  medicijnenzakje! Weleens gekeken wat er nou in zo’n standaard first aid kit zit? Een lading watten en 3 rollen verband! Iets wat je niet zo 1,2,3 nodig hebt. Waarschijnlijk zal het eerste aan medicijnen wat je nodig hebt diarreeremmers, paracetamol en ibuprofen zijn. Neem daarnaast de tabletten mee die jij nodig denkt te hebben, samen met een setje waterproof pleisters, jodium of ontsmettingsdruppels, neusspray (ja, ook in tropische landen wordt je verkouden.. door de airco), anti insectenspray, muggenspray,  eventueel een rolletje sporttape en een schaartje. Oja én de desinfecterende gel natuurlijk, maar die hebben wij standaard in onze handbagage tas zitten.

 

Stop al je documenten in een documentenmapje! Wij hebben een klein documentenmapje mee waar je je documenten op alfabet kan sorteren. Dit mapje is niet alleen ons meest belangrijkste bezit (die willen we zeg maar niet gestolen hebben), maar het is ook nog eens onze steun en toeverlaat. Alles wat we nodig hebben om zeker op reis te gaan zit erin. Paspoorten, visums, vaccinatieboekjes, polisbladen, vliegtickets, kopietjes van paspoorten, pasfoto’s, (internationale) rijbewijzen.. ga zo maar door! Doordat het op alfabet gesorteerd is en alles erin zit, voorkom je die stressmomentjes dat je denkt dat je iets kwijt bent en vervolgens je hele tas over de kop moet gooien.. dan heb je naast een bult stress ook nog eens die bult bagage naast je liggen.

 

Koop een opblaasbaar nekkussentje! Deze ga je zeker waarderen, vooral met de lange afstanden die je in de bus aflegt! Wij hebben zelf een heel fijn nekkussentje gevonden bij Ikea. Deze zit in een handig zakje die je aan je tas kan hangen. Het kussentje is opblaasbaar en om het kussentje kan je een stoffen houder doen, die je ook kan wassen. Lekker compact en wel zo schoon dus.

 

Reis je in risicolanden? Wees die dieven dan te slim af met jouw ‘hij lijk net echt NEPportemonnee’. Die van ons zit vol met pasjes.. vooral de glimmende, want die lijken op een credit card. Dus hoppa.. casinokaart erin, een verlopen bankpasje, hunkemoller spaarpas (die moeten ze me trouwens niet stelen, want daar staat nog tegoed op), ici paris xl pas en natuurlijk de bonuskaart van de Appie. Stop er daarnaast wat geld in, omgerekend zo’n 30 euro, want met een lege portemonnee wordt geen genoegen genomen. Mocht je je portemonnee moeten inleveren, dan lever je deze in. Stop deze portemonnee in het voorvakje van je handbagage tas, zodat als er gestolen wordt zonder dat je het door hebt, deze portemonnee gestolen wordt.

 

Wees goed voorzien in je electronica. Nou zijn wij niet een goede maatstaaf voor alle electronica die we mee hebben, aangezien wij gemiddeld meer achter de laptop zitten op reis en ook heel wat electronica mee hebben. Wij raden zelf aan de laptop niet mee te nemen op reis, als het niet nodig is. In het buitenland en vooral bij tropisch klimaat aan het strand heeft je laptop het zwaar te verduren. Zand, vochtigheid, zout, wind.. daar wordt je laptop niet zo blij van! Daarnaast is een laptop over het algemeen zwaar om mee te dragen. Laat je laptop als het kan dus thuis; laptop blij, jij blij! Wat daarentegen wél handig is om mee te hebben zijn die kleine electronica tools; splitter (zodat je met z’n 2en muziek kan luisteren), USB met genoeg geheugen, SD kaartjes, extra batterij voor je camera, stekker voor het land waar je naartoe gaat, een zaklampje, een selfie stick. Allemaal kleine, handige electronica tools!

 

Backpack handdoek tip! Je zal denken, hoezo hier een tip over? Wij hebben op 2 backpack reizen al de fout hierin gemaakt! De eerste keer hadden wij geen handdoeken mee en bedachten een strandhanddoek te kopen in het land waar we op dat moment naartoe gingen; Thailand! Ik had heel leuk een mooie roze strandhanddoek gekocht. Dat heb ik geweten ook dat hij mooi roze was, want na de eerste wasbeurt bij de wasserette was niet alleen mijn handdoek roze, maar ook de rest van de kleding.  De 2e keer had ik een groot, maar erg dun strandlaken mee.. lekker licht en compact. Dat heeft Jeroen ook geweten, want die had een veel te dikke, zware handdoek mee en was constant jaloers op de mijne. Neem dus zelf een strandlaken mee maar kijk goed hoe licht deze is! Wij hebben zelf geen douchehanddoek meegenomen op reis, maar ik heb

Eén reactie

  1. Superleuk stukje weer Malou! En met onze reisplannen richting Mexico zal ik tegen die tijd zeker nog een keer dit lijstje raadplegen! Veel reisplezier 🙂 xx

Reageren is niet mogelijk