Vakantie in Mauritius.. Wanneer komen jullie?

Eigenlijk kan je ons geen backpackers meer noemen. Dat doen we zelf ook niet. We slapen al 2 maanden elke avond in hetzelfde bed en zijn met koffers i.p.v. backpacks naar Mauritius gevlogen. Toch zijn we veel op reis tijdens onze vakantie in Mauritius.
Mauritius heeft heel veel attracties en vaak zijn ze goedkoop of gratis te bezoeken. Maar we merken dat in Nederland weinig bekend is over dit paradijsje en zien dus eigenlijk alleen maar Fransen, Duitsers en Engelsen over straat lopen. Dat mag iets meer oranje gekleurd zijn. Dus neem ik de nobele taak op mij om jullie over te halen om eens te komen kijken op Mauritius!

Vertekend beeld

Een vakantie in Mauritius kan zelfs goedkoop. Ideaal dus voor de reiziger met een dunne portefeuille, maar weinig mensen weten dit van Mauritius hebben we gemerkt. Het beeld van Mauritius is dat je daar alleen heen gaat als je veel geld kan besteden. Daarnaast staat Mauritius vooral bekend om de prachtige stranden. Deels jammer, want er is zoveel meer te zien.

Laat ik je een beeld geven wat je allemaal kan doen voor weinig geld.

Kosten Mauritius in beeld

Wanneer te gaan naar Mauritius?

Wil je op vakantie naar Mauritius dan is de tijd van het jaar een belangrijk detail, want de accommodaties passen hun prijzen daar erg op aan. Het hoogseizoen van Mauritius is rond de kerst. Wanneer het zomer is in Nederland is het in Mauritius de ‘koudste’ tijd van het jaar en zijn de prijzen op zijn laagst. Kouder houdt in dat je ’s avonds een vest aan doet i.p.v. een t-shirt. Het voordeel is dat het dan weinig regent. In de maanden mei en september is het in Mauritius wat warmer, regent het weinig en zijn de prijzen alsnog heel goed. Dit zijn eigenlijk de ideale maanden om te gaan.

Vliegtickets Mauritius

De grootste uitgave zal zitten in de vliegtickets. Je betaalt op zijn minst 700 voor een retourvlucht, afhankelijk van wanneer je vliegt en waar vandaan. Helaas gaan er nog geen rechtstreekse vluchten naar Mauritius vanuit Nederland. Deze gaan (in 2015) in de buurt van Nederland direct vanaf Parijs, Frankfurt en Londen. Via KLM kan je wel vluchten met een overstap vinden.

Slapen

Er zijn niet alleen maar resorts op Mauritius. Integendeel.. Flic en Flac, waar wij verblijven bestaat grotendeels uit huisjes en apartementen die te huur zijn. Het overgrote deel hiervan staat het grootste deel van het jaar leeg. Daarom zijn er voor goede prijzen (vanaf 12,50 per persoon per nacht) mooie slaapplekken te vinden. Op de accommodatie-pagina van onze informatiewebsite Mauritius Memories zijn wij bezig de beste slaapplekjes in kaart te brengen, want die zijn op dit moment niet zo gemakkelijk te vinden op het internet. Daarnaast zijn er via TUI goedkope all-in-one reizen te vinden.

Genoeg te zien

Het voordeel van een vakantie in Mauritius is dat er altijd wel een attractie binnen een half uur rijafstand ligt en je hoeft niet veel te betalen voor een uitstapje.. Met een beetje afdingen hoef je voor een tochtje per boot niet meer dan 25,- betalen en daarbij zit bbq en drank, met wilde dolfijnen zwemmen of snorkelen vaak inbegrepen..! Een kleine foto impressie van de bezienswaardigheden zegt misschien meer..

Eten en drinken

Boodschapjes doen op Mauritius is iets duurder dan in Nederland. Je kan er trouwens alles vinden.. zelfs de echte Nederlandse Gouda kaas en stroopwafels. Soms is uit eten gaan nog goedkoper. Je kan voor 5-10 heel goed eten in een restaurant en op straat kan je overal roti of boulettes (soep met dim sum) vinden voor minder dan een euro.

Biertjes en wijntjes zijn een beetje prijzig. Een biertje in de winkel kost 0,75 en in een bar 2-3. Een wijnfles (uit Zuid-Afrika) kost  5 in de supermarkt en een glas wijn ongeveer 3,50 in een bar. Daarentegen is rum weer heel goedkoop! Wij zijn er dan ook fan van om zelf mojitos, daiqiris en piña coladas te maken!

Hou je van lekker eten en drinken? Dan ben je in Mauritius aan het goede adres. Mauritius heeft veel leuke restauranten met heerlijk en betaalbaar eten. Ook komen de hippe bars als paddenstoelen uit de grond.. In de avonden hoef je je niet te vervelen!

Cultuur

Mauritius bestaat grotendeels uit Hindoes. Daarnaast zijn er Christenen en Moslims. Je proeft de mix aan culturen in het eten, je ziet het aan de feesten en je hoort het aan de muziek (reggae, sega, seggae en Bollywood). Een goede plek om dit te ondervinden is door in het weekend over Flic en Flac strand te lopen of door de fanaten te zien tijdens de paardenraces (zie filmpje).

Mauritius in combinatie met andere landen

Er is genoeg te doen dus, maar als reiziger wil je misschien graag meerdere landen bezoeken. Mauritius ligt op een paar uur vliegafstand van Reunion, Madagascar en Zuid-Afrika. Tickets beginnen vanaf 200. Je kan je reis ook combineren met een bezoek aan de Seychellen, alleen durf ik niet te zeggen of dat ook op een budget kan. Kijk ook eens met het zoeken naar een vlucht naar een citytripje in Dubai. Dubai is de hub in Afrika voor luchtvaartmaatschappijen en tickets met een tussenstop in Dubai zijn vaak goedkoop. Boek de tickets los van elkaar met een paar dagen ertussen, zodat je Dubai kan verkennen. Een leuke tussenstop, die nog goedkoop is ook!

Nu een veel helderder beeld

Na deze informatiebom verwacht ik niet dat je nu al tickets aan het zoeken bent, maar hopelijk realiseer je je dat een vakantie in Mauritius helemaal niet een illusie hoeft te zijn! Ondertussen zijn onze ouders al allemaal op Mauritius gekomen en verliefd geworden en binnenkort krijgen we bezoek van 4 vrienden.. We weten zeker dat ook zij verliefd raken! Nu jij nog;)!

 

4 reacties

  1. Mauritius the place to be

    Wat een onvergetelijke vakantie

    We hopen er nog veel te komen

  2. Wat leuk om te lezen. Het opent perspectieven. Wij zouden eigenlijk niet snel aan Mauritius gaan maar dit maakt mij enthousiast. Nooit geweten dat er zoveel te zien is. Ik heb genoten van de fotos.
    We wensen jullie nog veel plezier daar!

  3. Hoi Jeroen, Je hebt mij ook enthousiast gemaakt hoor! Ik heb nog wel wat vragen, dus zou ik je een prive bericht kunnen sturen? Hopelijk horen we van je, Hartelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *