Hierve el Agua malou

10 redenen waarom reizen ALTIJD een goed idee is!

Reizen kent soms enige kleine nadelen, maar dat weegt lang niet op tegen de vele voordelen van reizen! Ben jij nog aan het twijfelen om je volgende reis te plannen? Lees dan nog even deze blog door en plan die reis!

 1. Even weg van de digitale wereld! Nouja.. in principe neem je die eigenlijk onvermijdelijk met je mee (Lees: smartphone + bijna overal wifi), maar je kan je vooral op sociaal vlak heerlijk even een beetje afzonderen van de digitale wereld. Je hoeft je niet te mengen in groepswhatsappen vol met te maken afspraken, want daar ben je toch niet bij! Nu.nl, telegraaf, volkskrant? In Nederland ben je altijd up to date, want in de koffiepauze worden de ‘nieuwtjes’ toch wel vaak besproken en het is bijna een schande als een belangrijke gebeurtenis even langs je is heengegaan. ‘Wist je dat nog niet?’. ‘Op welke planeet leefde jij de afgelopen 24 uur?’. Dat soort vragen krijg je zeker naar je hoofd geslingerd. Op reis is dit niet zo. Het enige ‘breaking news’ wat je bespreekt is het uitwisselen van tips en reiservaringen met anderen.
 2. Bye bye wekker.. bye bye horloge. Hallo biologische wekker en hallo ‘vrije tijd’. Heerlijk om de ‘tijd’ even ‘vrij’ te laten. Als je wakker bent sta je op en als je trek hebt ga je eten. Allemaal zonder ‘tijd’. Er is niets beters dan even niet altijd te weten hoelaat het is of wat voor een dag het is en de dingen te doen, puur op basis van je behoeften en niet op basis van tijd.
 3. Reizen maakt creatief. In Nederland ben je normaal gesproken vaak erg druk. Je vliegt niet alleen van de ene naar de andere plek. Je hoofd zit vaak ook vol drukte, zonder dat je het zelf eigenlijk door hebt.. TOTDAT je een tijdje op reis bent! Je merkt dat je veel meer signalen of prikkels opvangt, signalen of prikkels die in Nederland compleet aan je voorbij zouden gaan. En waar komt dat door? Juist ja, een hoofd vol drukte! In het NU leven gaat tijdens reizen vaak makkelijker en hierdoor vang je meer signalen op en heb je meer ruimte in je hoofd om ergens langer over na te denken en kom je dus sneller op goede ideeën. Creativiteit! Nog een reden waarom reizen ALTIJD een goed idee is!
 4. Reizen kan ook een heel goed idee zijn voor het milieu! Dat klinkt een beetje vreemd natuurlijk, want toerisme verpest het milieu toch juist? In een ander land kan je dingen altijd even in perspectief bekijken, want je weet hoe het in Nederland is. Waarom zijn er geen prullenbakken langs de weg? Waarom ligt er zoveel afval op de grond? Of mocht je in een all-in hotel op vakantie zijn.. waarom scheppen mensen overvolle borden op en laten de helft liggen? Tijdens je reis komt er zeker een moment dat je je dit soort dingen af gaat vragen en het besef krijgt, dat als alles zo doorgaat zoals het nu gaat de natuur verpest wordt. En dat terwijl je vaak tijdens je reis ziet hoe mooi de natuur kan zijn! Door reizen in het buitenland neem je waarschijnlijk sneller ecologisch verantwoorde beslissingen. Toch in Nederland maar eens al het afval consequent scheiden? Toch maar eens meedoen aan die ‘ruim je wijk op’ dag? Of wie weet heb je wel een geweldig idee (lees: creativiteit) gekregen tijdens je reis over het verbeteren van het milieu in het buitenland?
 5. Even uit de sleur! Liever wil je niet toegeven dat je ook maar met iets ‘in de sleur’ zit, maar iedereen heeft wel zo z’n dagelijkse ritueeltjes. En geef toe, dat is ook heerlijk! Maar met reizen is het ook wel even lekker om je dagelijkse Nederlandse rituelen  even compleet los te laten.. al is het maar om te weten dat je óók heel goed kan leven zonder! Wij zijn al een tijdje in het buitenland. Wij hebben al onze Nederlandse ritueeltjes door de dag heen los gelaten, puur omdat het ook niet anders kan natuurlijk. Daarentegen creëren we zonder het door te hebben onze reisritueeltjes.. vooral als we langer op één plek zijn. Zo zie je maar, enige structuur blijkt toch gewenst.. óók als je reist!
 6. Nieuwe mensen ontmoeten! zowel reizigers als de lokale bevolking. Af en toe hoor je de mooiste verhalen van mensen. Inspirerende verhalen over mensen die continenten bereizen per fiets of een gesprek met een ‘local’ die je uitlegt hoe ‘not done’ het is om op jezelf te wonen voordat je getrouwd bent in desbetreffend land. En soms.. soms heb je zelfs zo’n klik met mensen dat je er nieuwe vrienden bij hebt!
 7. Die ‘ik moet even in m’n arm knijpen’ momentjes. ‘Ben ik echt hier?’. ‘Kijk nou wat voor een leven we hebben!’. Op reis maak je van die geluksmomentjes mee dat je soms bijna niet kan geloven dat JIJ dit écht NU meemaakt! Dit zijn de momenten waardoor je reis bijzonder is. Dit zijn de momenten die als flashbacks door je hoofd schieten als je weer terug bent in Nederland. Reizen is altijd een goed idee, want je krijgt er weer een bult onvergetelijke herinneringen bij!
 8. Reizen is altijd een goed idee, want tijdens reizen heb je geen sociale controle! Ik heb hier al eens over geschreven toen ik groen haar had. Ik had groene haren (door het zwembad), een korte broek met wasvlekken aan en een shirt aan met gaten er in. In Nederland kan je wachten op de één na de andere opmerking over je uiterlijk vertoon, maar in het buitenland maakt het lekker helemaal niks uit! Dat is toch zeker ook een reden waarom reizen ALTIJD een goed idee is?
 9. Reizen brengt je tot nieuwe inzichten. Wij hebben tijdens reizen zoveel geleerd over wat wij belangrijk vinden. Wat is de waarde van geld voor ons? Hoe willen wij leven en wat voor een werk willen wij hebben? Wat willen wij leren? Tijdens reizen heb je meer tijd om na te denken en om dit soort dingen te bespreken.. én je kan op afstand even je leven in Nederland bekijken, als een soort buitenstaander van je eigen leven zeg maar! Reizen kan je dus ook rijker in inzichten maken en wat belangrijk voor jou is in het leven! Nog een hele goede reden waarom reizen ALTIJD een goed idee is.. toch?
 10. Reizen is altijd een goed idee, want je kan zoveel mooie plekken er op de wereld ontdekken! En dat is voor de meeste mensen dé reden waarom ze op reis gaan! De wereld ontdekken, het avontuur opzoeken, plekken tegenkomen waar je mond van openvalt! Dat zijn de redenen waarom je op reis wil..

Reizen is altijd een goed idee om zoveel redenen. Omdat je zoveel nieuwe mooie plekken ontdekt, zoveel nieuwe mensen ontmoet, zoveel ontdekt over het leven, en je zo vrij kan voelen! Om al deze redenen kan je er toch niet meer omheen dat reizen ALTIJD een goed idee is? Hierom kan ik nog maar met één ding afsluiten..

Enjoy your travel.

3 reacties

 1. Ik/wij zijn het helemaal met Malou en Jeroen eens, wie weet heeft Jeroen dan toch de genen geërfd van zijn ouders. Zijn moeder haar eerste baantje was bij een reisbureau, want dan zou ik de wereld gaan ontdekken. Dat is er niet van gekomen (pas veel later) maar het reizen heeft mij altijd aangesproken. Collega’s vroegen ook vaak gekscherend, ‘wat heb je nu weer geboekt Carla, waar gaan jullie nu weer heen is dit de 3e of 4e vakantie dit jaar’ . Ja met reizen ontdek je zoveel meer, andere culturen etc. Jeroen en Malou zijn nog lang niet uitgereisd, dat is wel duidelijk xxxx Jan en Carla

 2. Ja wat een luxe om zo te kunnen leven Malou en waarom niet.
  Enjoy, every day as long as possible

 3. Ik ben het hier helemaal mee eens! Reizen is sowieso natuurlijk altijd een goed idee en ik kan me heel goed vinden in jouw redenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *